De ce cumpărăm suveniruri în vacanță?

Înainte de a începe acest articol vă propunem o scurtă întoarcere în trecutul fiecăruia dintre noi. În cele ce urmează vom încerca de fapt să răspundem la o întrebare deosebit de simplă: Care este vacanța noastră de care ne aducem aminte cu cel mai mare drag?

Probabil un articol de câteva sute de cuvinte este prea scurt pentru a lista și detalia efectiv locațiile și experiențele pe care le asociem cu vacanța noastră preferată. Cu toate acestea un lucru este cert. Cu toții putem găsi cel puțin un răspuns la această întrebare. Fiecare dintre noi poate, în mod cert, să evoce acele amintiri care ne leagă de concediile noastre preferate, cele de care ne aducem aminte cu deosebită plăcere. Chiar dacă nu putem neapărat nominaliza aceste experiențe, întrucât ele sunt atât de multe și variate pentru fiecare dintre noi, putem totuși să amintim câteva elemente ce ne trezesc în mod tradițional nostalgia vacanțelor petrecute cu prietenii ori familia.

În primul rând, domină tocmai acest element al cercului familiar, al oamenilor ce ne sunt dragi. Apoi eternele cumpărături de suveniruri. Într-adevăr este greu să ne imaginăm o vacanță, ori chiar o scurtă escapadă de relaxare fără a aloca cel puțin câteva ore pentru tradiționalele cumpărături de suveniruri. De fapt, aceste cumpărături de suveniruri poartă în sine fărâma de grijă ce le-o purtăm celor care, din varii motive, au rămas acasă. Unchi, veri, mătuși, frați, bunici ori prieteni, cu toții merită o atenție simbolică ce să le demonstreze că am avut grija de a le aduce și lor un produs al locurilor prin care am umblat.

Asta înseamnă de fapt cumpărături de suveniruri, nu un gest încărcat de dorința de împroșca un buget cât mai însemnat, ci o atenție ce implică un oarecare efort financiar, pentru a oferi ceva celor dragi. Oriunde am fi în lume, din Fuji în Veracruz, o asigurare de călătorie este acel pas precaut ce ne poate feri de multe neplăceri previzibile.

Related Post

UPS AEG

UPS AEGUPS AEG

AEG Power Solutions asigură disponibilitatea continuă a energiei și funcționarea în condiții de siguranță a aplicațiilor critice în toate mediile datorită unui portofoliu larg de sisteme și servicii de alimentare

READ MOREREAD MORE